Доступність посилання

ТОП новини

Сирія і Росія засудили США за погрозу удару в Сирії


Росія засудила США за погрозу удару по Сирії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

Росія засудила США за погрозу удару по Сирії

Влада Сирії і її фактичний союзник Росія засудили у п’ятницю Сполучені Штати Америки за погрозу вдатися до воєнної акції проти об’єктів сирійської влади через використання нею хімічної зброї проти цивільних.

Міністерство закордонних справ Сирії скритикувало оприлюднені у США дані розвідки, які мають свідчити про застосування цієї зброї сирійською владою, як «брехню» і «фабрикації».

Як мовиться в зачитаній на телебаченні заяві МЗС, державний секретар США Джон Керрі, який оприлюднив ці дані, після кількох днів роздмухування в засобах інформації повідомлень про беззаперечні докази врешті повторив «старі казки, висловлені ще понад тиждень тому терористами», як влада Сирії називає своїх збройних супротивників.

У Росії Міністерство закордонних справ заявило, що погрози США неприйнятні і виголошені «за відсутності будь-яких доказів».

Як сказав речник МЗС Олександр Лукашевич, будь-яка одностороння силова акція в обхід Ради безпеки ООН, якою б обмеженою вона не була, стане прямим порушенням міжнародного права, підірве перспективи політико-дипломатичного вирішення конфлікту в Сирії і призведе до нового оберту конфронтації і нових жертв.

Обидві заяви пролунали після того, як президент США Барак Обама заявив у п’ятницю, що його країна ще не ухвалила рішення, чи завдавати ударів у Сирії через використання її владою хімічної зброї проти цивільного населення, але ймовірна акція США ні в якому разі не передбачає направлення до Сирії сухопутних військ і в разі схвалення буде обмеженою і вузько спрямованою.

Також у п’ятницю Білий дім оприлюднив розсекречену розвідувальну інформацію, яка, за словами Вашингтона, має доводити, що хімічний напад неподалік Дамаска 21 серпня вчинила влада Сирії, внаслідок чого загинуло понад 1 тисячу 400 людей. Із повідомленням про ці дані виступив на телебаченні державний секретар Джон Керрі.
XS
SM
MD
LG