Доступність посилання

ТОП новини

Міліція оголосила війну журналістам – Томенко


Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко
Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Микола Томенко вимагає від генерального прокурора України Віктора Пшонки взяти під особистий контроль розслідування інциденту з журналістом Віктором Міняйлом.

«Йдеться не тільки про перешкоджання професійній діяльності, а вже про насильницькі дії та рекет з боку так званих правоохоронців», – наголосив Томенко.

«Це вже не поодинокі факти – це оголошення відкритої війни журналістам з боку міліції», – твердить голова профільного парламентського комітету.

Разом із Миколою Томенком звернення до Віктора Пшонки підготували депутати з фракції «Батьківщина» Олена Кондратюк, Юрій Стець і Олександр Абдуллін.

Міністерство внутрішніх справ України зацікавлене в повному та об’єктивному розслідуванні інциденту між журналістом Віктором Міняйлом і співробітниками ДАІ. Про це йдеться в заяві управління зв’язків з громадськістю МВС України.

У неділю про інцидент повідомив голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов. Згодом у коментарі Радіо Свобода журналіст Віктор Міняйло розповів, що активісти громадської організації «Дорожній контроль» намагаються відновити стерті міліціонерами відеокадри з його мобільного телефона.
XS
SM
MD
LG