Доступність посилання

ТОП новини

На Черкащині у День знань благословляли першачків


Церемонія посвячення у першокласники, село Мошни, Черкаська область, 1 вересня 2013 року
Церемонія посвячення у першокласники, село Мошни, Черкаська область, 1 вересня 2013 року
1 вересня в селі Мошни Черкаської області благословляли усіх першокласників. Традиційний для села обряд провели у Преображенській церкві, збудованій у 1840 році архітектором Георгієм Торрічеллі.

Цього навчального року до єдиної у селі Мошни загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів прийшли 45 першокласників. Це дало змогу відкрити одразу два перших класи.



«У нас сьогодні Свято першокласника. За новими стандартами нам цього року запропонували його провести у День знань. Дітки прийшли сьогодні зранку до школи, ми провели їм екскурсію. Ми їх познайомили з першими вчителями, з директором, показали шкільні приміщення. Батьки пригостили дітей смачним короваєм. Іще у нас за програмою – благословення першокласників святим отцем у нашій Преображенській церкві», – розповіла Радіо Свобода вчитель 1-А класу Мошнівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Валентина Маврич.

У понеділок зранку мошенські першокласники, одягнені у вишиванки, візьмуть участь у святковій лінійці та відвідають перший у своєму шкільному житті урок.

На Черкащині першокласників благословили в церкві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00
XS
SM
MD
LG