Доступність посилання

ТОП новини

У Москві арештували двох обвинувачених у справі про вбивство Політковської


Анна Політковська
Анна Політковська
Міський суд Москви сьогодні заарештував двох обвинувачених у справі про вбивство російської журналістки Анни Політковської – братів Джабраїла і Ібраґіма Махмудових. На арешті наполягла прокуратура, стверджуючи, що підсудні порушили підписку про невиїзд, а також невірно вказали адресу проживання в Москві. Махмудових взяли під варту в залі суду. Їх адвокат назвав рішення про арешт «несправедливим і негуманним». У розгляді справи оголошено перерву до 4 вересня.

Брати Махмудови раніше були виправдані військовим судом, тому при повторному розгляді справи про вбивство Політковської перебували під підпискою про невиїзд. 14 серпня на Джабраїла Махмудова було скоєно напад, він отримав вогнепальне поранення ноги.

Оглядач російської «Новой газеты» Анна Політковська, яка була критично налаштована до російської влади і не приховувала цього у своїх публікаціях, була вбита у Москві в під’їзді власного будинку 7 жовтня 2006 року. На лаві підсудних п’ять осіб – уродженець Чечні, троє його племінників і колишній оперативник ГУВС Москви.

У грудні минулого року російський суд засудив колишнього міліціонера Дмитра Павлюченкова до 11 років тюрми за його участь у вбивстві журналістки Анни Політковської в 2006 році. Суд визнав його винним у стеженні за Політковською і наданні зброї її вбивці. Колишнього правоохоронця судили окремо від інших п’яти обвинувачених у вбивстві.
XS
SM
MD
LG