Доступність посилання

ТОП новини

Чехія надала право мешкання колишній українській порнозірці, якій відмовили у притулку


Анастасія Хаген-Гришай, архівне фото
Анастасія Хаген-Гришай, архівне фото
Колишня українська порнозірка Анастасія Гришай, яка без успіху намагалася здобути притулок у Чехії, отримала сьогодні повідомлення, що їй і трьом її малим синам надали дозвіл на постійне мешкання в цій країні, повідомив новинний сайт Lidovky.cz.

За її словами, таким чином для них закінчується десятиліття невдач і нещасть, і лишається «тільки» знайти роботу і домогтися дозволу на мешкання для її чоловіка, громадянина Росії.

Позаминулого місяця Вищий адміністративний суд Чехії після цілої низки судових розглядів у нижчих інстанціях остаточно відмовив Анастасії Гришай, відомій також як Анастасія Хаген, із дітьми в наданні притулку. Через це їм загрожувала депортація до України. За словами Гришай, вона не може повернутись в Україну, оскільки боїться, що в неї, як у колишньої порноакторки, можуть відібрати дітей до дитячого будинку, а її саму ув’язнити. Відтак вона подала прохання про дозвіл на постійне мешкання. Із оформленням документів і з грішми на життя їй допомогли чеські громадянські ініціативи.

27-річна Анастасія Гришай із синами 2, 5 і 11 років живе у Празі від 2010 року. Вона каже, що ніколи ні вона, ні її чоловік Олександр Кондратенко, також відомий як Олександр Хаген, не займались порнобізнесом, а порноакторкою вона була в той час, коли в Україні це не переслідувалося, до 2009 року.

Олександр Хаген після відмови йому в наданні притулку в Чехії був змушений виїхати до Росії.
XS
SM
MD
LG