Доступність посилання

ТОП новини

ЄС дасть кошти на співпрацю прикордонних областей України й Білорусі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Євросоюз виділяє 4 мільйони євро на здійснення проектів співпраці прикордонних областей України і Білорусі. Про це у Києві повідомив керівник програми територіального співробітництва країн «Східного партнерства» ЄС Олексій Секарев.

За його словами, мета відповідної програми, яка буде реалізована у рамках «Східного партнерства» ЄС, – поліпшити якість життя, функціонування органів місцевого самоврядування і сприяти розвиткові громадянського суспільства у прикордонних областях України і Білорусі. Він зазначив, що для української сторони це перша програма, в якій Євросоюз виступає не учасником, а адміністратором.

«Чому ЄС, Європейська комісія стала перейматись транскордонним співробітництвом між країнами «Східного партнерства»? Тут є політична ціль: зробити так, щоб цей регіон був регіоном безконфліктним, гармонійно розвиненим, де усі прошарки суспільства могли вирішувати проблеми локального розвитку», – поінформував Секарев.

За його словами, у програмі беруть участь Волинська, Житомирська, Київська, Рівненська і Чернігівська області України та Брестська і Гомельська області Білорусі. До участі у програмі запросили місцеву владу і локальні громади. Політичні, комерційні і релігійні організації не можуть брати участі у програмі транскордонного співробітництва.

У вересні цього року менеджери програми проводять семінари для представників місцевих громад і органів самоврядування у цих областях, повідомив Секарев.
XS
SM
MD
LG