Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд підтвердив продовжені повноваження Київради – «Батьківщина»


Київський апеляційний адміністративний суд, розглянувши апеляційні скарги Київської міської організації партії «Батьківщина», залишив у вівторок чинною постанову Окружного адміністративного суду Києва, яка підтвердила продовжені до 2015 року повноваження Київської міської ради та її депутатів, повідомила прес-служба столичного осередку партії.

Присутні на суді народні депутати від «Батьківщини» Юрій Одарченко та Олександр Чорноволенко назвали це рішення ганебним для української судової системи, мовиться в повідомленні. Як сказав керівник київської «Батьківщини» Юрій Одарченко, «Конституційне право киян – обирати владу кожні 5 років».

За його словами, «Батьківщина», отримавши через 5 днів повний текст рішення, оскаржуватиме його у Вищому адміністративному суді України.

Минулого місяця Окружний адміністративний суд Києва визнав діяльність Київської міської ради дотеперішнього скликання правочинною, а проведення її сесій і роботу її секретаря Галини Гереги як фактично виконувача обов’язків міського голови законним «до обрання нового складу Київської міськради на наступних чергових виборах», термін яких Конституційний суд раніше підтвердив на 2015 рік. «Батьківщина» заявила тоді, що оскаржить це рішення.

Опозиція блокує засідання Київської міськради, заявляючи, що п’ятирічний термін повноважень її нинішнього скликання, на який вона була обрана, вже збіг 2 червня.

Рішення Конституційного суду, що чергові вибори в Києві мають відбутися, як і в усій Україні, 2015 року, влада трактує так, що повноваження нинішнього скликання Київради мають продовжитися ще на два роки; опозиція ж наполягає, що нині необхідні позачергові вибори.
XS
SM
MD
LG