Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд не скасував усунення з посади колишнього мера Черкас Одарича


Сергій Одарич, архівне фото
Сергій Одарич, архівне фото
Київський апеляційний адміністративний суд залишив у вівторок без змін попередню судову постанову, яка підтверджувала усунення Сергія Одарича з посади мера Черкас, повідомив сам Одарич у своєму фейсбуці.

Водночас Одарич заявив про «ще одну невеличку перемогу», бо апеляційний суд водночас скасував іншу ухвалу Соснівського районного суду Черкас у частині про порушення при набутті депутатських повноважень одним із депутатів Черкаської міської ради і відправив її до цього ж суду для нового розгляду.

За словами колишнього мера, саме голос цього депутата, Олексія Арсенюка, став спірним при голосуванні за відставку міського голови – тим сороковим, який забезпечив мінімально необхідну кількість для ухвалення рішення.

Але апеляційний суд залишив без змін постанову Соснівського суду про відмову у скасуванні рішення міськради про відставку мера в цілому, роз’яснивши, що після розгляду справи в Соснівському суді про набуття депутатських повноважень згаданим депутатом виникнуть нововиявлені обставини для скасування цієї постанови.

Як заявив Одарич, він планує оскаржити в касаційному порядку рішення апеляційного суду щодо постанови Соснівського райсуду, яка залишила чинним рішення міськради достроково припинити його повноваження мера Черкас. Сергій Одарич також збирається боротися далі в суді першої інстанції щодо порушень при набутті депутатських повноважень Олексієм Арсенюком.

Наприкінці травня Соснівський районний суд міста Черкас відмовив колишньому мерові Черкас Сергієві Одаричу в задоволенні позову до Черкаської міської ради з проханням скасувати рішення достроково припинити його повноваження як міського голови.

Водночас нині триває і розгляд кримінальної справи проти Одарича, якому інкримінують незаконне звільнення працівників міськвиконкому у 2007–2008 роках, через що міському бюджетові завдано збитків на загальну суму майже 600 тисяч гривень. Початок розгляду справи по суті в Шевченківському районному суді Києва призначений на п’ятницю, 6 вересня.
XS
SM
MD
LG