Доступність посилання

ТОП новини

Кокс і Квасневський залишили лікарню Тимошенко без коментарів


Спостерігачі від Європейського парламенту екс-президент Польщі Александр Квасневський і колишній президент Європарламенту Пет Кокс поїхали з харківської лікарні, де проходить курс лікування екс-прем’єр Юлія Тимошенко.

Кортеж із мікроавтобусом, у якому їхали Кокс і Квасневський, залишив територію лікарні в супроводі машини ДАІ близько 12:00. Спостерігачі традиційно не зупинялися біля журналістів, які чекали перед входом до лікарні.

На території медзакладу спостерігачі Європарламенту провели трохи більше двох годин.

Черговий візит місії в Україну розпочався 2 вересня. У понеділок Квасневський і Кокс зустрілися з лідерами опозиційних парламентських фракцій. У вівторок спостерігачі від Європарламенту зустрілися з президентом України Віктором Януковичем, прем’єр-міністром Миколою Азаровим, а також були присутні на відкритті третьої сесії Верховної Ради.

Найімовірніше, нинішній візит місії в Україну стане останнім перед звітом про її роботу, запланованим на 30 вересня.

Кокс і Квасневський стали спостерігачами від Європейського парламенту в судових процесах над екс-прем’єром України Юлією Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Пізніше їхній мандат розширили: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасового виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка.
XS
SM
MD
LG