Доступність посилання

ТОП новини

Хімічну атаку в Сирії спровокували заяви президента США – посол Сирії


Барак Обама
Барак Обама
Хімічну атаку в Сирії спровокували заяви президента США Барака Обами щодо можливості використання сирійською владою хімічної зброї. Здійснили ж цю атаку «бандитські формування і західні найманці», які діють проти чинної сирійської влади. Про це сьогодні в Києві заявив посол Сирії в Україні Мохамед Саїд Акіль.

«Одним зі сценаріїв, які раніше розробили США щодо нескореної Сирії, був сценарій з використанням хімічної зброї. На початку конфлікту в Сирії президент Обама заявив, що використання такої зброї стане «червоною рискою», після чого можливе збройне втручання Заходу до Сирії. Ми вважаємо це підготовкою громадської думки для використання цього сценарію, який здійснили у серпні цього року бандитські формування і терористичні групи, створені під крилом Заходу», – заявив сирійський дипломат.

За словами Мохамеда Саїда Акіля, адміністрація США спершу звинуватила уряд президента Башара Асада у використанні зброї, а потім оголосила про початок збору відповідних доказів. Крім того, як наголосив посол, Дамаск звинуватили у використанні хімічної зброї у районі, де немає чіткої «лінії фронту» між урядовими військами і повстанцями. Відтак, на його думку, важко уявити, що армія використовуватиме зброю масового знищення там, де розташовані її війська.

«Звинувачення Заходу на адресу сирійської влади носять політичний характер. США, разом з іншими членами НАТО, намагаються встановити контроль над цими країнами, поставити там маріонеткові режими. Але Сирія виявилась міцним горішком: ми самостійна держава і не підкоряємось диктатові НАТО. Сирія заважає здійсненню планів заходу щодо встановлення гегемонії на Близькому Сході», – зауважив посол.

Комітет Сенату США з закордонних справ напередодні узгодив рішення, що санкціонує військову кампанію в Сирії для покарання Дамаска за імовірне застосування хімічної зброї. За даними західних ЗМІ, цей дозвіл не передбачає наземної операції і встановлює граничний термін для будь яких дій – до 90 днів.

У Києві ліві політичні партії і сирійська діаспора 5 вересня мають намір пікетувати посольство США під гаслом «Руки геть від Сирії!».
XS
SM
MD
LG