Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликав не протиставляти асоціацію з ЄС і Митний союз – Олійник


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
На нараді фракції Партії регіонів, у якій узяв участь і лідер партії, президент Віктор Янукович, він наголосив у середу, що не можна протиставляти асоціацію з Європейським союзом і Митний союз, повідомив учасник зустрічі, народний депутат-регіонал Володимир Олійник.

За його словами, які наводить агентство «Інтерфакс-Україна», президент заявив, що Україна вивчає всі угоди і документи Митного союзу з тим, щоб приєднатися до тих із них, до яких немає застережень, зокрема, з огляду на те, що Україна вже взяла певні зобов’язання перед ЄС.

Крім того, сказав депутат, на нараді говорили і про можливі ризики, що можуть виникнути після підписання угоди про асоціацію з ЄС, і дійшли висновку, що якщо якісь ризики й виникатимуть, то не видно, щоб вони могли становити загрозу національній безпеці України.

Інший учасник наради, народний депутат-регіонал Володимир Макеєнко, зі свого боку, заявив, що з цієї наради її учасники вийшли з тим, що всі члени фракції Партії регіонів одноголосно проголосують за всі євроінтеграційні закони.

«Все, іншого шляху немає. Ми обрали шлях для України, і ми за це несемо відповідальність», – заявив він.

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк після засідання робочої групи у голови Верховної Ради Володимира Рибака в середу висловлював думку, що в четвер парламент ухвалить п’ять визначальних законів, необхідних для євроінтеграції України. «Ми можемо сміливо назвати завтрашній день днем Європи в парламенті», – заявив він.

А прем’єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду доручив у середу міністрам прискорити у співпраці з парламентом розробку ще не підготованих євроінтеграційних законопроектів, необхідних для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Україна сподівається на підписання цієї угоди до саміту учасників програми «Східного партнерства» ЄС 28–29 листопада у Вільнюсі в Литві чи на цьому саміті, але для цього має виконати певні умови Євросоюзу.
XS
SM
MD
LG