Доступність посилання

ТОП новини

ВАСУ почав розгляд позову про позбавлення мандата регіонала Маркова


Ігор Марков
Ігор Марков
Вищий адміністративний суд почав розгляд позову колишнього депутата Верховної Ради Юрія Кармазіна до Центральної виборчої комісії з вимогою позбавити мандата депутата з фракції Партії регіонів Ігоря Маркова.

На засідання суду сам Марков не з’явився, його інтереси представляв його адвокат Олександр Казарновський.

З усіх позивачів на засідання суду прийшов лише Кармазін, а співавтори позову Сергій Сотников і Степан Терзі не з’явилися.

При цьому адвокат Маркова вимагав, щоб суд не розглядав цю справу за відсутності всіх позивачів. Однак колегія суддів відхилила це клопотання.

Крім того, судді вирішили дати всім учасникам процесу час на ознайомлення із протоколами Центральної виборчої комісії й з матеріалами з головного управління Міністерства внутрішніх справ, що свідчать про нібито фальсифікації в окрузі №133 (Одеса), на якому переміг Марков.

У зв’язку із цим суд оголосив перерву до 15:00.

Марков раніше заявляв, що його хочуть позбавити депутатського мандата через небажання голосувати за євроінтеграційні законопроекти.

Як заявив депутат, позови про позбавлення його мандата подали колишній народний депутат Юрій Кармазін і його опонент на виборах до парламенту Олексій Гончаренко.

Лідер партії «Родина» Ігор Марков виграв вибори в одномандатному окрузі №133 (Київський район Одеси), набравши 26,6% голосів виборців у жовтні 2012 року.

Марков випередив свого головного конкурента – кандидата від Партії регіонів Гончаренка більш ніж на 6%.
XS
SM
MD
LG