Доступність посилання

ТОП новини

Імовірність валютного дефолту в Україні не дорівнює 82% і навіть 8% – експерт


Олександр Савченко
Олександр Савченко
Ймовірність валютного дефолту в Україні не дорівнює 82% і навіть 8%. Про це Радіо Свобода заявив колишній заступник голови Нацбанку Олександр Савченко, коментуючи прогнози «Сбербанку Росії» про валютну кризу в Україні.

«Була приблизно така заява, лише набагато м’якша, міжнародних рейтингових агентств десь місяці три тому. Вони її продублювали і збільшили негативні висновки стосовно стану української економіки», – заявив Савченко.

За його словами, завжди є імовірність дефолту, але це мало ймовірна подія. «Я оцінюю її [ймовірність] десь на рівні 2% при найбільш несприятливому стані речей, при політичних катаклізмах. А тому що Україна збирається підписати угоду з європейським співтовариством, то не бачу ніяких навіть теоретично можливих політичних негараздів, навпаки, в Україні є об’єднувальний фактор – це шлях до Європи, який хоч на короткий час, але об’єднає владу й опозицію», – сказав експерт.

Російський банк «Сбербанк Росії» оприлюднив у вівторок аналітичний огляд, у якому заявив, що, за результатами червня цього року, в Україні відзначається ймовірність валютної кризи протягом наступних 12 місяців у 82%.

Як мовиться в аналітичному огляді Центру макроекономічних досліджень цього банку, який вчора цитували ЗМІ, зростання такої ймовірності триватиме й далі і протягом 2015 року впритул наблизиться до ста відсотків.

Прогнози банку для України найгірші з трьох розглянутих країн, серед яких також Білорусь і Казахстан.
XS
SM
MD
LG