Доступність посилання

ТОП новини

На довибори в 5 округах у бюджеті немає грошей – заступник голови ЦВК


Виборча кампанія з повторних виборів у 5 округах, які Верховна Рада призначила на 15 грудня, стартує в середині жовтня, але парламент має виділити на неї гроші, повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрія Магера в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, для організації та проведення виборів Верховна Рада ще має вести зміни до держбюджету про фінансування цих виборів.

«Центральній виборчій комісії, щоб пройти належним чином цей процес, треба, щоб Верховна Рада ухвалила ще один закон: про внесення змін до закону про держбюджет на 2013 рік – щоб додатково виділити кошти на ці округи», – зазначив він.

За його словами, передбачені раніше в держбюджеті кошти на проведення цього року проміжних і повторних парламентських виборів Кабінет Міністрів спрямував на інші цілі. Водночас заступник голови ЦВК вважає, що у Верховній Раді не повинні виникнути проблеми з ухваленням цього закону. При цьому він не зміг назвати суму, яка знадобиться для проведення цих виборів, пояснивши, що найближчим часом фахівці ЦВК уточнять її.

Верховна Рада у четвер призначила на 15 грудня повторні вибори народних депутатів у п'яти мажоритарних округах: №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 та №197 (Черкаська область) та №225 (Київ, Шевченківський район).
XS
SM
MD
LG