Доступність посилання

ТОП новини

Співробітників газети облради покарали через словосполучення «столиця хохлів» – журналіст


У Дніпропетровську через словосполучення «столиця хохлів» в газеті обласної ради «Зоря» покарали двох співробітників. Про це Радіо Свобода повідомив дніпропетровський журналіст та юрист Сергій Довгаль.

Наприкінці серпня газета обласної ради «Зоря» опублікувала кросворд, де одним із запитань було – «столиця хохлів», а відповідь передбачалася – «Київ». Як повідомив Сергій Довгаль, через цей скандал з посади була звільнена багаторічний коректор видання, а заслуженому журналістові України, краєзнавцеві та досліднику Миколі Чабану, який під час виходу в світ цього номера газети був випусковим редактором, винесли догану.

«Микола Чабан на Дніпропетровщині є людиною неповторною і, певною мірою, унікальною. Саме його перу належать унікальна монографія «Діячі Січеславської «Просвіти», книги «Сучасники про Яворницького» та багато інших. Тепер же, як не дивно, покарали саме його. Отож доводиться говорити про «стрілочника», – заявив Сергій Довгаль.

Раніше голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод розкритикував газету обласної ради «Зоря», яка на своїх сторінках назвала Київ «столицею хохлів». У самій газеті образливе прізвисько українців тоді назвали «друкарською помилкою».
XS
SM
MD
LG