Доступність посилання

ТОП новини

«Межигір’я» можуть забрати під резиденцію патріарха Кирила (огляд преси)


Київ – Віктор Янукович зробив тиху революцію – розвалив олігархічну групу, що трималася на парламентській системі. І створює суперолігархічне об’єднання «сім’я». Це, як наголошує експерт «Газети по-українськи», – неофеодальна модель, у якій влада і власність належать одній групі з авторитарним президентом. Єдине, що політолога тішить у цій ситуації: тепер неможливий розкол України. Не для того донецькі йшли 10 років до влади, щоб зрештою отримати Донецько-Криворізьку республіку. Експерт вважає, що геополітична дуель між Януковичем і Путіним обов’язково закінчиться погано для когось із них. Еліта Росії не пробачить Путінові підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС. Кавказ, загравання з американцями – пробачили. А Україну – ні. З іншого боку, непідписання угоди – це капітуляція для Януковича. Тоді проросійські міністри й силовики обмежать його, щоб не рипався. Можуть навіть «Межигір’я» відібрати – для патріарха Кирила, який шукає собі резиденцію в Україні. Взагалі ті, хто порадив Януковичу нагромадити так багато власності та влади, підставили його. Це важкі лати, що сковують рухи, переконаний експерт «Газети по-українськи».

В Україні побільшає органів, які будуть спрощувати життя бізнесу і допомагатимуть зупинити тиск на бізнес. Президент доручив уряду створити відповідну робочу групу. Експерт газети «День» вважає рішення правильним, бо адміністративний тиск на бізнес зараз дуже сильний: чиновники захопили владу і фактично країну поклали на лопатки. Це свавілля слід зруйнувати з допомогою роботи серйозних організації. Однак експерт зауважує, що тут є ризик забалакати проблему. Адже сьогодні і без цієї групи є досить важелів впливу як з боку уряду, так і з боку Держкомпідприємництва, щоб дійсно зробити зміни на краще.

Українські бізнесмени скаржаться на низьку кваліфікацію своїх найманих працівників будь-якого рівня, але, на жаль, не пов’язують це з недостатнім рівнем читання. Про це в інтерв’ю газеті «День» розповіла президент Форуму видавців Олександра Коваль. Матеріал називається «Про літературу та... якість життя».

Вітчизняна швейна промисловість перетворилася на цех для пошиття одягу для багатьох відомих світових виробників одягу. 85% виготовлених в Україні суконь, плащів і костюмів із брендовими етикетками виїжджають за кордон. Про це розповідає тижневик «Кореспондент» у статті «Швейні ZARAбітки».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG