Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Яворівський пропонує оголосити Жириновського персоною нон-ґрата


Народний депутат з фракції «Батьківщина» Володимир Яворівський звернувся з депутатським запитом до міністра закордонних справ України та керівника Служби безпеки України щодо заборони в’їзду на територію України заступникові голови Державної думи Російської Федерації Володимиру Жириновському.

Яворівський зазначає, що Жириновський «публічно зазіхає на територіальну цілісність України і її суверенітет, вважаючи Крим, Донбас і Харківщину російськими землями, а також обурюється, що у вищих навчальних закладах України читають лекції українською мовою», повідомляє прес-служба депутата.

Жириновський заявив, що стурбований тим, що у вищих навчальних закладах України викладають українською. Крім того, на думку російського політика, Харків, Донбас і Крим – це землі Росії. Раніше Жириновський назвав президента України Віктора Януковича зрадником слов'янського світу за продовження курсу України на євроінтеграцію.

У травні цього року парламент Киргизстану оголосив Жириновського персоною нон-ґрата в республіці і заборонив йому в’їзд до країни, бо вважав образливими висловлювання заступника голови Держдуми під час обговорення питання про списання Киргизстанові боргу перед Росією.
XS
SM
MD
LG