Доступність посилання

ТОП новини

Слова Абдулліної про «бидлячі» українські школи можуть стати «крапкою в її творчій біографії»


Генеральний директор Національної опери України Петро Чуприна обурений коментарем солістки театру Катерини Абдулліної, яка назвала українські школи «бидлячими», і вважає її висловлювання абсурдним піаром. Про це повідомляє ТСН.

«Вона не зірка такого параметру, щоб хтось їй заздрив. Я вбачаю в цьому якийсь абсурдний хід піарний. Або в кращому випадку для неї якесь затьмарення», – заявив Чуприна.

Він також наголосив, що скоріше за все, крапка в творчій біографії Абдулліної вже поставлена.

В українському сегменті соціальної мережі Facebook поширився скріншот із коментарем солістки Національної опери Катерини Абдулліною в одному з обговорень на тему російської мови.

«Віддала дитину у російську гімназію і ще жодного разу не пошкодувала. Всі предмети російською все ясно і зрозуміло. А найбільше сподобалася урочиста лінійка – я навіть плакала. Російською дуже красиво говорили старшокласники. Співали і читали вірші. Так й взагалі контингент батьків і дітей різко відрізняється від бидлячих українських шкіл. У першому класі 3 рази на тиждень укр мова, і випускники розмовляють нею куди краще, ніж випускники укр шкіл. Я тішуся, що моя донька навчається серед морально здорових дітей. А не серед бидла», – написала Абдулліна.

Пізніше скандальний коментар співачки на Facebook був видалений.
6 вересня Міністерство культури України оприлюднило заяву, в якій назвало висловлювання Абдулліної аморальними.

«Дуже прикро, що у сфері культури працює людина з таким низьким особистим рівнем культури. Солістка Національної опери, яка мала б бути носієм духовності на національного культурного багатства, натомість постала перед громадськістю як аморальна, не толерантна особа», – йдеться у заяві.

У міністерстві зазначили, що Абдулліна представляє Україну на міжнародному рівні, зокрема і виконуючи українські народні пісні. «Тож вона мала б щонайменше поважати ту культуру, носієм якої вона виступає у своїй професійній діяльності. Натомість вона дозволила собі публічно висловити зневагу до мови та її носіїв», – зазначають у відомстві.

Також у Міністерстві культури вимагають публічного вибачення від Абдулліної.
XS
SM
MD
LG