Доступність посилання

ТОП новини

У Петриківці проходить фестиваль народного мистецтва «Петриківський дивоцвіт»


У Петриківці на Дніпропетровщині у суботу просто неба відбувається фестиваль-ярмарок народного мистецтва «Петриківський дивоцвіт».

У рамках фестивалю організовані презентації народної творчості районів та міст області: гостей розважають аматорські колективи та вуличні артисти, майстри декоративно-прикладного мистецтва, зокрема петриківського розпису, дають майстер-класи, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. А на майданчиках просто неба розгорнули дегустаційні столи і сувенірні крамнички.

Жінки на фестивалі мають змогу спробувати зробити боді-арт та манікюр у стилі петриківського розпису і відвідати майстер-класи з плетіння кіс, а чоловіки – помірятися силою в козацьких розвагах.

На гостей свята цього дня також чекають етно-хутори та туристичні «зелені» садиби Петриківського району: театралізоване кінне дійство на хуторі «Козацька Січ», українська народна пісня на території «Миколиного хутора», дегустація бринзи та сирів у господині «Козацького маєтку», участь у майстер-класах із гончарства, соломкоплетіння, петриківського розпису на козацькому хуторі «Галушківка» тощо.

Відвідувачі можуть переконатися в гостинності господарів етно-хуторів, скуштувати страви української національної кухні, придбати традиційні сувеніри.

Фестиваль у Петриківці проводять уже всьоме. Минулого року у цей же час Петриківка зустрічала десятки представників дипломатичних місій країн світу.

Влада на Дніпропетровщині сподівається, що петриківський декоративний розпис 2013 року здобуде статус ЮНЕСКО як всесвітня нематеріальна спадщина.

Петриківський розпис бере початок із ХVІІІ століття, з настінного розпису придніпровських хат. Зараз він є візитівкою Дніпропетровщини й України в цілому. У Петриківці працюють 40 відомих у світі майстрів народного декоративного розпису.
XS
SM
MD
LG