Доступність посилання

ТОП новини

У Росії почалися місцеві вибори в Москві і низці регіонів


У Москві обирають мера
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:37 0:00

У Москві обирають мера

У Росії в неділю, так званий «єдиний день голосування», відбуваються вибори місцевих органів влади у столиці Москві і ще низці регіонів.

Зокрема, цього дня у 33 регіонах обирають 8 керівників цих регіонів, депутатів 16 регіональних законодавчих зборів і мерів 11 центральних міст регіонів. Крім того, вибори нижчих рівнів відбуваються практично в усіх регіонах Росії.

Як очікують, більшість місць отримають прокремлівські кандидати.

Особливу увагу привертають кампанії в Москві і Єкатеринбурзі.

У столиці Росії, де обирають мера, головним суперником дотеперішнього прокремлівського керівника Сергія Соб’яніна є відомий опозиційний діяч, блогер і викривач корупції у владі Олексій Навальний. За опитуваннями, Навальний далеко відстає від Соб’яніна, і супротивники Кремля сподіваються, що він отримає хоч кілька десятків відсотків голосів, що, на їхню думку, завадить відправити опозиціонера за ґрати за вже винесеним йому кримінальним вироком, який іще не набув чинності.

Натомість у Єкатеринбурзі, четвертому найбільшому місті Росії, за словами аналітиків, опозиціонер і борець із наркоманією Євген Ройзман має реальний шанс перемогти на виборах мера.
XS
SM
MD
LG