Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: удар по Сирії спровокує спалах тероризму


Сергій Лавров (п) і Валід аль-Муаллем (л) під час зустрічі в Москві, 9 вересня 2013 року
Сергій Лавров (п) і Валід аль-Муаллем (л) під час зустрічі в Москві, 9 вересня 2013 року
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров застерігає, що військова операція США в Сирії може спровокувати спалах тероризму. Про це Лавров заявив після зустрічі з міністром закордонних справ Сирії Валідом аль-Муаллемом у Москві.

За словами міністра, Росія здійснює кроки для запобігання загостренню ситуації на Близькому Сході. За його словами, нині залишається можливість політичного вирішення конфлікту, а сирійський уряд готовий до переговорів.

Зі свого боку, Муаллем заявив, що Дамаск «готовий до діалогу з усіма політичними силами, які прагнуть відновлення миру» в Сирії.

Адміністрація Барака Обами продовжує тиснути на депутатів, щоб вони підтримали «обмежену» військову операцію проти влади Сирії.

Палата представників і Сенат мають розпочати дебати з цього приводу сьогодні. Наразі невідомо, чи здобуде підтримку проведення операції в Сирії.

Чимало законодавців висловлювали занепокоєння тим, що удар по Сирії може втягнути США в тривалий конфлікт.

Вашингтон заявляє, що під час нападу в передмісті Дамаска 21 серпня, коли загинули 1429 людей, зокрема, понад 400 дітей, використовувався газ зарин.

У новому інтерв’ю для американського телебачення Башар Асад вкотре заявив, що доказів цього нападу немає, а відповідальними за інші хімічні атаки в Сирії є повстанці.
XS
SM
MD
LG