Доступність посилання

ТОП новини

Євроінтеграція – спільна справа влади і громадськості України – посол ЄС


Україна – Євросоюз: «Сильніші разом»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00
Євроінтеграція є спільною справою влади і громадськості України. У цій царині Євросоюз співпрацює і з урядом, і з незалежними інституціями. Про це повідомив сьогодні на конференції «Сильніші разом» в Києві посол ЄС в Україні Ян Томбінський.

Конференція присвячена старту інформаційної кампанії з ознайомлення українців з проблемами євроінтеграції і з життям Євросоюзу, заявив Томбінський. За його словами, кампанія передбачає залучення урядових ресурсів, незалежних аналітичних центрів, громадських організацій і ЗМІ.

«Я не бачу того, щоб уряд й українці були ніби дві різні України. Українці обирають своїх представників, дають мандат своїй владі. Уряд для нас – легітимний партнер усіх заходів, які зараз є між Євросоюзом та Україною. Це є демократія. Водночас, маємо бачити тих, у кого є інша думка і хто має свої зауваження щодо стратегії євроінтеграції України», – зазначив Томбінський.

Наразі європейська сторона має тісні контакти і з органами влади, і з громадськістю України, які здійснюють підготовку, ухвалення й імплементацію реформ, необхідних для підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС. Посол Томбінський відзначив, що «принцип ЄС – це прозорість, це спільна праця, цих принципів ми дотримуємось і у роботі з українцями».

У своєму виступі на презентації кампанії заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров наголосив, що уряд підтримує нову інформаційну кампанію «Сильніші разом».

«Насамперед, ми маємо спільно роз’яснити громадськості зміст угоди, її переваги для кожного українця, вплив нових економічних умов співпраці з ЄС на українську економіку... Кампанія буде успішною, якщо до неї активно долучатимуться провідні політичні і громадські діячі у галузі культури, науки, спорту, які мають вплив на формування суспільної думки. Важливо також забезпечити діалог між провідними політичними партіями та рухами з метою вироблення спільного підходу до подальшого розвитку відносин між Україною та ЄС», – наголосив Олефіров.

Учасник презентації кампанії «Сильніші разом» – український співак, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук заявив, що для нього особисто європейськість, євроінтеграція означає європейські цінності свободи і демократії, вільного розвитку людини і держави, верховенства закону.
Україна розраховує підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі в листопаді.
XS
SM
MD
LG