Доступність посилання

ТОП новини

Україні краще виробляти танки «Оплот», ніж модернізувати Т-64 – екс-генконструктор


Танк «Оплот»
Танк «Оплот»
Виробляти сучасні українські танки «Оплот» набагато краще, ніж продовжувати модернізувати танки Т-64. Про це сьогодні в Києві заявив генеральний конструктор бронетанкового устаткування України в 1990-2011 років, екс-керівник Харківського конструкторського бюро машинобудування імені Морозова Михайло Борисюк.

«Я, наприклад, вважаю, що краще мати меншу кількість танків, але сьогоднішнього рівня, тобто танків «Оплот», і не тиражувати й надалі модернізацію Т-64. Я вважаю, що це недоцільно. Краще, наприклад, мати 500 танків, але сучасного рівня. Тому необхідно в подальшому займатися удосконаленням танку «Оплот» і в невеликих кількостях випускати його для комплектування нашої армії», – сказав Борисюк.

Разом із тим, за словами екс-генконструктора, виробляти достатню кількість танків і бронетранспортерів в Україні проблематично, оскільки для цього не вистачає потужностей. Тому підприємства бронетанкобудування, в основному, займаються модернізацією.

За словами Борисюка, за допомогою «Оплоту» можна впродовж 20 років повністю укомплектувати сухопутні війська для захисту держави. Він додав, що вартість виробництва одного такого танка становить близько 4 мільйонів у.о.

Танк «Оплот» – український основний бойовий танк, прийнятий на озброєння Збройних сил України у 2009 році.
XS
SM
MD
LG