Доступність посилання

ТОП новини

Міський голова Дніпропетровська підтримав перейменування проспекту Карла Маркса


Міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко підтримує ідею перейменування головного проспекту міста. Про це він за явив сьогодні на прес-конференції, присвяченій святкуванню Дня міста. За його словами, він не заперечує проти перейменування проспекту Карла Маркса на Олександра Поля, однак вважає за потрібне вивчити думку жителів Дніпропетровська.

«Щодо перейменування проспекту Карла Маркса можу сказати, що ми будемо проводити опитування серед городян. Тоді й вирішимо, як саме називатиметься центральний проспект. Як на мене, найкращий варіант – перейменувати його на Олександра Поля», – сказав Іван Куліченко.

Водночас він висловився проти перейменування самого міста Дніпропетровська.

31 серпня у Дніпропетровську близько трьохсот мешканців зібрались біля пам’ятника почесному громадянину міста Олександру Полю з нагоди річниці від його дня народження і вимагали від влади перейменування центрального проспекту міста імені Карла Маркса на честь Олександра Поля. Збір підписів за перейменування уже триває.

Олександр Поль (1832-1890) – український дослідник-археолог, краєзнавець, підприємець, меценат, активний громадський діяч, 15 років віддав детальному вивченню залізних руд Кривого Рогу і доведенню їхнього промислового значення.
XS
SM
MD
LG