Доступність посилання

ТОП новини

Екстрене засідання Ради безпеки ООН щодо Сирії скасували


Екстрене засідання Ради Безпеки ООН, яке мало відбутися у вівторок ввечері і на якому планувалося обговорити резолюцію, спрямовану на ліквідацію запасів хімічної зброї у Сирії, скасували.

Постійний представник Австралії при ООН Гарі Гуінлан повідомив у Twitter, що зустріч була скасована «після скасування вимоги про консультації».

У Раді дипломатів заявили, що скликати екстрене засідання щодо Сирії запропонувала Росія.

Ця новина з'явилася за кілька годин перед телезверненням президента США Барака Обами до американського народу.

План Москви про передачу сирійської хімічної зброї під міжнародний контроль був запропонований 9 вересня міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Наступного дня президент Росії Володимир Путін заявив у виступі по телебаченню, що ініціатива може отримати розвиток, якщо Вашингтон відмовиться від застосування сили.

«Ми сподіваємося, що наші сирійські партнери і друзі ухвалять рішення не лише передати під міжнародний контроль свою хімічну зброю, але й погодяться у майбутньому її знищити, приєднаються до міжнародної конвенції про заборону хімічної зброї. Все це буде дуже гарним кроком на шляху мирного врегулювання конфлікту у Сирії», – сказав Володимир Путін.
XS
SM
MD
LG