Доступність посилання

ТОП новини

ООН: обидві сторони конфлікту в Сирії скоювали воєнні злочини


Дівчинка біля руїн будинку в провінції Ідліб, 8 вересня 2013 року
Дівчинка біля руїн будинку в провінції Ідліб, 8 вересня 2013 року
Обидві сторони конфлікту в Сирії винні у воєнних злочинах і порушенні міжнародного права. Про це сьогодні заявили в комісії ООН, яка розслідувала порушення прав людини в Сирії.

У доповіді комісії є матеріали про те, що сирійські урядові війська вбивали мирних жителів, бомбардували лікарні.

Є також і дані про те, що озброєні загони опозиції, зокрема, іноземні бійці, які воювали на їхньому боці, страчували полонених, захоплювали заручників, обстрілювали житлові райони міст.

На даний час триває обговорення проекту резолюції Ради безпеки ООН у питанні Сирії. Документ пропонує вимагати від Дамаска протягом 15 днів відкрити для інспекторів ООН всі об’єкти з хімічною зброєю. В іншому випадку, мовиться в проекті, проти режиму Башара Асада буду застосовані каральні заходи, від санкцій до військового втручання. Проти цього пункту виступають у Росії. Російський посол у Франції в інтерв’ю Французькому радіо назвав проект резолюції «пасткою», покликаною відкрити шлях для військового втручання в Сирію.

Президент США Барак Обама пообіцяв вивчити пропозицію Росії про передачу запасів хімічної зброї в Сирії під міжнародний контроль.

При цьому він попередив, що, поки дипломатичні заходи не доведуть своєї ефективності, збройні сили США будуть готові завдати оперативні удари по військових об’єктах в Сирії.
XS
SM
MD
LG