Доступність посилання

ТОП новини

Керрі та Лавров проведуть переговори щодо Сирії


Державний секретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров проведуть сьогодні переговори щодо пропозиції Росії з ліквідації хімічної зброї у Сирії.

Переговори у Женеві, на думку американських чиновників, триватимуть не менше двох днів.

«Держсекретар Керрі відправляється до Женеви на прохання президента, щоб зустрітися з президентом та міністром закордонних справ Росії. Вони будуть обговорювати це питання, і кожна сторона – як американська, так і російська – залучить технічних експертів і оцінить пропозицію Росії передати хімічну зброю під міжнароджний контроль. Відтак, гадаю, це займе якийсь час», – зазначив речник Білого дому Джей Карні.

У своєму зверненні у вівторок ввечері президент США Барак Обама сказав, що він попросив Конгрес відкласти голосування щодо його прохання санкціонувати застосування сили, щоб дати час для дипломатичного розв’язання сирійського конфлікту.

Представники п'яти країн, постійних членів Ради безпеки ООН, обговорили у середу ввечері французький проект резолюції, який зобов’язує режим Башара Асада відмовитися від своєї хімічної зброї, російська пропозиція полягає в ухваленні документа без зобов’язань з боку сирійського уряду.
XS
SM
MD
LG