Доступність посилання

ТОП новини

У Москві відбуваються переговори про повернення рибалки Федоровича в Україну – МЗС


Сьогодні у Москві працівники консульських служб МЗС України і Росії обговорюють питання про подальшу долю українського рибалки Олександра Федоровича, який перебуває під слідством у російському місті Єйськ. Про це Радіо Свобода повідомив речник МЗС Євген Перебийніс.

«Це питання на доручення міністрів закордонних справ Росії та України обговорюють у Москві під час консульських консультацій, які сьогодні там проходять. Ми також продовжуватимемо вживати юридично-правові заходи, з Федоровичем працює адвокат. Нашим завданням залишається домогтися повернення нашого громадянина в Україну», – заявив Перебийніс.

Раніше речник МЗС також повідомив, що Єйський районний суд відхилив касаційну скаргу, подану адвокатом Федоровича на рішення про порушення проти українця кримінальної справи.

Українець Олександр Федорович – рибалка, який вижив після зіткнення українського рибальського судна з російським прикордонним катером в Азовському морі 17 липня. На зустрічі з консулом України Федорович заявив, що росіяни спеціально протаранили корабель з українськими рибалками, пізніше в інтернеті з’явилось відео, яке фактично підтверджує слова українця.

Нині Федорович перебуває у Росії в очікуванні судового засідання. Генеральне консульство України у Ростові-на-Дону пропонувало російській стороні взяти його на поруки. Нині, за даними МЗС, українські дипломати підтримують з ним регулярний телефонний контакт, в тому числі з питань забезпечення медичних та побутових потреб під час перебування на території Росії.

За даними офісу омбудсмена України, українські дипломати допомагають Федоровичу сформувати так звані «лінії захисту» під час розслідування порушеної проти нього кримінальної справи.
XS
SM
MD
LG