Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: Shell добуватиме газ на Юзівській площі від 2015 року


Микола Азаров
Микола Азаров
Компанія Royal Dutch Shell із 2015 року почне добувати газ на Юзівському газовому родовищі. Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров, коментуючи підписання сьогодні в Гаазі операційної угоди про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі.

«По суті, з сьогоднішнього моменту підписання починається й велика робота з освоєння наших сланцевих родовищ. Про це ми сьогодні говорили з президентом компанії Shell й намітили, що приблизно в 2015 році компанія Shell уже видобуватиме в Україні значні обсяги газу», – сказав Азаров.

За словами Азарова, на сторони чекає непроста робота. «Але ми з компанією Shell упевнені, що, по-перше, ми на правильному шляху, що угода відповідає нашим національним інтересам і вона, зрештою, вирішить проблему забезпечення України власним газом», – сказав прем’єр.

Сьогодні представники Royal Dutch Shell і «Надра Юзівська» підписали операційну угоду про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі, в результаті якої компанія Shell зможе юридично і фактично починати роботи з розвідки й згодом видобутку вуглеводнів на Юзівській площі. Прогнозні ресурси Юзівської площі (Харківська і Донецька області) оцінюються в понад чотири трильйони кубометрів газу.
XS
SM
MD
LG