Доступність посилання

ТОП новини

Захисник журналіста звернеться до комітету парламенту через інцидент з ДАІ


Віктор Міняйло
Віктор Міняйло
Адвокат редактора ТВі Віктора Міняйла заявляє про намагання правоохоронців дискредитувати його підзахисного в справі про інцидент з працівниками ДАІ. Як заявив Віктор Смалій у коментарі Радіо Свобода, прокуратура, яка займається розслідуванням справи, намагається дати можливість винним уникнути відповідальності.

«Дана вказівка прокурору Київської області владнати питання по Міняйлу, зробити все можливе, щоб його дискредитувати, щоб працівники міліції, які його побили і вимагали й отримали від нього хабара, уникли кримінальної відповідальності», – каже адвокат.

За його словами, представники прокуратури «діють зухвало, намагаються залякувати його рідних, близьких, намагаються допитати його дружину, з якого приводу – це загадка».

Як заявив адвокат, на це мають відреагувати не лише українські журналісти, а й світова журналістська спільнота і міжнародні правозахисники.

«Зараз планую звернутися до комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформації, який очолює Микола Томенко, з проханням втрутитися в це питання. І відповідно, щоб він, зі свого боку, звернувся з листом на ім’я генерального прокурора і міністра внутрішніх справ, щоб вони жодним чином адміністративно не втручалися в хід розслідування цієї справи», – каже Смалій.

Водночас в Київській обласній прокуратурі назвали такі звинувачення адвоката безпідставними.

«Такі заяви адвоката абсолютно безпідставні, не відповідають дійсності і вони швидше мають характер оціночного судження, ніж висновку, який базується на фактах», – сказала речниця прокуратури області Світлана Судак.

«Що стосується самого слідства, то воно в першу чергу зацікавлене у встановленні істини у цій справі. Для того, щоб встановити цю істину, слідство ухвалило рішення про проведення одночасного допиту сторін конфлікту. Міняйло і його адвокат, незважаючи на численні виклики з боку слідства взяти участь у цьому слідчому заході, не з’являються на допит, пізніше взагалі перестали відповідати на телефонні дзвінки. Така позиція Міняйла і його адвоката викликає дуже багато запитань, чи взагалі вони зацікавлені у встановленні істини в даній справі», – каже представник прокуратури.

Як заявляє журналіст Віктор Міняйло, співробітники ДАІ побили його наприкінці минулого місяця і знищили запис того, що відбувалося, в його мобільному телефоні.

Міняйло, який нині працює редактором програми «Автомандри» на телеканалі ТВі, протягом багатьох років був співробітником Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG