Доступність посилання

ТОП новини

Слухання у справі FEMEN у Парижі перенесли на другу половину лютого


Активістка Інна Шевченко у французькому суді
Активістка Інна Шевченко у французькому суді
Виправний суд міста Париж ухвалив рішення перенести слухання стосовно 9 активісток руху FEMEN на 19 лютого. Активісток обвинувачують у хуліганстві та заподіянні збитку під час акції в соборі Паризької Богоматері в лютому.

Адвокат Патрік Клуґман звернувся до суду з вимогою перенести розгляд справи. Аргументи такого кроку полягають у тому, що захистовінеобхідна додаткова інформація щодо насилля, якого зазнали активістки від охоронців собору. Внаслідок цих дій деякі з учасниць акції були змушені деякий час перебувати у відпустках за станом здоров’я.

12 лютого активісти руху FEMEN провели в соборі Паризької Богоматері акцію, присвячену майбутньому на той момент зреченню престолу папи Римського Бенедикта XVI. Вісім оголених до пояса активісток руху проникли в неф собору, де, скинувши довгі пальта, почали палицями стукати в тимчасово розміщені там нові дзвони, вигукуючи англійською: «Папи більше немає».

У ситуацію втрутилася охорона собору, яка вивела дівчат на вулицю. Там вони ще певний час продовжували скандувати слогани на підтримку закону, який легалізує одностатеві шлюби й дозволить гомосексуалістам усиновляти дітей.

У судовому залі Паризького палацу правосуддя протягом розгляду справи Femen були вроваджені особливі заходи безпеки, з огляду на те, що активістки феміністичного руху могли і там провести одну зі своїх провокаційних акцій.
XS
SM
MD
LG