Доступність посилання

ТОП новини

У Ялті стартувало міжнародне ралі


Міжнародне ралі Yalta Rally Fest Presidents Cup стартувало сьогодні на набережній Ялти. Як повідомляє прес-служба Ради міністрів Криму, цього року в рамках ралі відбудеться 5-й етап Чемпіонату України та 15-й етап чемпіонату ERC.

Гонщикам належить подолати 511 кілометрів ялтинської траси. Гонка пройде на 14 швидкісних ділянках, кожна з яких присвячена відомим діячам української політики, мистецтва, спорту та чинним президентам України і Казахстану. Загальна протяжність 9 спеціальних ділянок – 195 кілометрів. У змаганнях візьмуть участь майже 100 професійних екіпажів з України, Туреччини, Чехії, Словаччини, Казахстану, Росії, Італії, Болгарії, Польщі та інших країн.

«Наша мета у цьому році – увійти до «топ-5» європейських гонок, таких, як Монте-Карло, і досягти рівня змагань з коефіцієнтом 20. Це дасть нам беззастережне право проводити в Україні змагання будь-якого рівня, аж до Чемпіонату світу», – повідомив організатор перегонів Євген Червоненко.

Гонки Yalta Rally проводяться в Криму з 2005 року. Наприкінці 2010 року гонки вперше були включені до календаря міжнародних змагань з авторалі Intercontinental Rally Challenge.
XS
SM
MD
LG