Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську День міста святкують фестивалями та ярмарками просто неба


У Дніпропетровську в суботу відзначають День міста. У місті запровадили безпрецедентні заходи безпеки, зокрема території патрулюють правоохоронці на конях, велосипедах та катерах. Відзначати День міста розпочали з самого ранку: в усіх храмах Дніпропетровська відслужили молебні «на славу міста та його мешканців». Офіційне відкриття урочистостей відбудеться біля пам’ятника першому Почесному громадянину міста Олександру Полю, ім’ям якого наразі пропонують назвати центральний проспект.

Вся центральна частина міста наразі перетворилась на пішохідну зону. У святкових програмах – фестивалях та концертах, які відбуваються на різних майданчиках, – задіяні близько 500 колективів та понад 7 тисяч аматорських та професійних вихованців.

Солодким подарунком містянам та гостям свята став гігантський пряник, який виготовили місцеві пекарі, – площею понад 50 квадратних метрів та вагою в понад тонну. Його мають внести до Книги рекордів України.

Крім того, у парках міста проходить традиційний парад оркестрів, лунає класична музика, тривають розважальні програми для дітей, фестиваль винограду, фестиваль карвінгу (художнього різьблення по овочах), ярмарки майстрів народних ремесел, спортивні змагання тощо.

На Набережну вздовж сьогодні Дніпра вийшли тисячі людей, чимало хто вбрався у вишиванку. Комунальники та волонтери екологічних організацій виставили на вулицях спеціальні контейнери з гумористичними написами, аби запобігти засміченню міста. Увечері на жителів очікує світлодіодне і вогняне шоу, а також феєрверк над акваторією Дніпра.

Цими вихідними Дніпропетровськ відзначає 237-річчя. Однак історики досі не дійшли спільної думки щодо віку міста. За даними дослідників, існує щонайменше десять різних підходів до датування.
XS
SM
MD
LG