Доступність посилання

ТОП новини

Мирослава Гонгадзе закликала журналістів до солідарності


У 13 роковини від вбивства журналіста Георгія Гонгадзе його вдова Мирослава Гонгадзе закликала українських журналістів до солідарності. На її думку, тільки так вони зможуть вберегти себе від агресії й перешкоджання їхній професійній діяльності.

«Ми не повинні мовчати, бо мовчанням себе не захистиш. Бо на місці Георгія міг і, на жаль, може бути у сьогоднішній Україні кожен з нас», – наголосила вона у своєму відео зверненні.

«Перед нами стоять нові виклики. Побиття і напади на журналістів в Україні продовжуються. У 2012 році Україна ледве втрималась у рейтингу частково вільних щодо свободи слова держав. Якщо ці тенденції триватимуть у 2013 році Україну можуть назвати невільною. І тому в нас є лише один засіб боротьби проти свавілля – наша професійність і наша солідарність», – зауважила Мирослава Гонгадзе.

Відео користувача myroslava gongadze

При цьому вона засудила журналістів, які нині вдаються до публікації замовних матеріалів. На її думку, у такий спосіб вони будують суспільство, «замішане на брехні та нечистотах».

Водночас вдова загиблого журналіста наголосила, що замовники вбивства Георгія Гонгадзе, які є «коренем трагедії», і надалі лишаються безкарними та «насолоджуються свободою».

Убивство Георгія Гонгадзе було скоєне восени 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у його вбивстві трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України: Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича – і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років. У січні цього року суд засудив до довічного ув’язнення колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста. Замовники вбивства досі не покарані.
XS
SM
MD
LG