Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК відмовилась реєструвати ініціативну групу з референдуму про Митний союз


Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації ініціативної групи із проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу. За таке рішення на засіданні ЦВК проголосували 13 членів комісії із 13 присутніх.

Як заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, під час створення ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про вступ України до Митного союзу не було дотримано порядку, передбаченого законом.

За його словами, згідно із законом про всеукраїнський референдум, повідомлення про проведення зборів громадян має бути подано до ЦВК не пізніше ніж за п’ять календарних днів до його проведення. А громадяни Петро Симоненко, Георгій Буйко й Олександр Адвена подали таке повідомлення за чотири дні, наголосив Магера.

Водночас Окружний адмінсуд Києва 6 вересня за позовом Європейської партії України заборонив ЦВК направляти свого представника на збори, які проводили в Києві 8 вересня.

Магера зауважив, що на виконання рішення суду ЦВК не направляла свого представника на збори громадян, які поводились на стадіоні «Спартак», що унеможливлює засвідчення факту проведення цих зборів.

Проведення референдуму про вступ України до Митного союзу домагаються комуністи разом з «Українським вибором» Віктора Медведчука.
XS
SM
MD
LG