Доступність посилання

ТОП новини

Луценко прогнозує «холодну війну» без єдиного кандидата


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Лідер ініціативи «Третя Українська Республіка» Юрій Луценко наполягає на визначенні єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах 2015 року. Про це він заявив на прес-конференції у Рівному.

«Троє опозиційних кандидатів можуть піти різними колонами, але в цьому разі вони однозначно програють. Сьогоднішня мінлива соціологія вказує, що принаймні двоє здобудуть приблизно однаковий результат, який, з урахуванням задіяного владою адміністративного ресурсу, відставатиме від результату Януковича на 10-15%. Така ризикована стратегія шансів на перемогу в другому турі жодному опозиційному кандидатові майже не залишить, бо «моноліт чиновництва, правоохоронців, судів і криміналітету залишиться непохитним», – цитує Луценка його прес-служба.

За словами колишнього голови МВС, без єдиного кандидата виборча кампанія перетвориться на справжню «холодну війну». Луценко висловив готовність стати посередником між трьома опозиційними кандидатами, щоб досягти бажаного результату.

Відповідаючи на запитання про те, що буде в разі, коли до виборів 2015 року єдиного кандидата не з’явиться, Юрій Луценко заявив, що в такому разі змушений буде долучитися до будівництва нової справді опозиційної партії на європейських засадах. У новій структурі він готовий стати «граючим тренером» або виконувати будь-яку іншу роботу, йдеться в повідомленні.

Луценко заявляє, що в разі поразки сучасних демократичних сил, така нова партія має формуватися вже з нового покоління українських політиків.

Колишній прем’єр, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко натомість заявляє, що в першому турі президентських виборів 2015 року єдиний кандидат від опозиції тільки зашкодить загальній перемозі. В інтерв’ю «Українській правді» Тимошенко заявила, що єдиним кандидатом від опозиції має стати той, хто отримає найбільше голосів у першому турі голосування.
XS
SM
MD
LG