Доступність посилання

ТОП новини

МЗС звертається до українців у Сирії з проханням евакуюватись


Руїни у північному сирійському місті Аріха в провінції Ідліб, 8 вересня 2013 року
Руїни у північному сирійському місті Аріха в провінції Ідліб, 8 вересня 2013 року
Міністерство закордонних справ України просить українців, які перебувають у Сирії, не зволікати з евакуацією. Як заявив речник міністерства Євген Перебийніс, у разі різкого загострення ситуації у Сирії МЗС буде не в змозі надалі вивозити звідти співгромадян. Відтак, Перебийніс звернувся до українців, які перебувають у Сирії, з проханням покинути країну вже зараз.

«Ми звертаємось з наполегливим проханням до громадян України, які продовжують перебувати у Сирії та потребують допомоги у виїзді, невідкладно зв’язатися з посольством України у Сирії або з посольством України в Лівані, або з МЗС», – заявив Перебийніс.

10 вересня МЗС забезпечило повернення до України 22 українських громадян і одного громадянина Сирії – члена родини українців. З грудня минулого року з Сирії повернулися 238 громадян України.

Згідно з інформацією прес-служби МЗС, організацію евакуаційних заходів забезпечують посольство України в Сирії у координації з українською дипломатичною установою в Лівані.

За різними даними, на території Сирії перебуває близько 300 громадян України. Нині міністерство формує групу для чергової евакуації, яка відбудеться у найближчі дні, повідомив Перебийніс.
XS
SM
MD
LG