Доступність посилання

ТОП новини

Україна засудила застосування хімічної зброї в Сирії


МЗС України засуджує факт використання хімічної зброї поблизу Дамаска 21 серпня, що було підтверджено інспекторами ООН у проміжному звіті від 16 вересня.

Про це йдеться у коментарі Департаменту інформаційної політики МЗС у зв’язку з оприлюдненням звіту інспекторів ООН про застосування хімічної зброї у Сирії.

«Україна займає чітку позицію, яка полягає в тому, що будь-яке застосування зброї масового знищення є порушенням міжнародного гуманітарного права, а винні в її застосуванні повинні бути притягнені до відповідальності», – наголошується у коментарі.

«В Україні вітають домовленості, досягнуті за результатами переговорів в Женеві міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова та державного секретаря США Джона Керрі щодо встановлення міжнародного контролю над хімічною зброєю у Сирії та її знищення в якомога стислі терміни. З цією метою мають бути максимально задіяні механізми Ради Безпеки ООН та Організації по забороні хімічної зброї, у Виконавчій Раді якої Україна нині головує», – відзначається у коментарі українського МЗС.

В Україні сподіваються, що реалізація зазначених домовленостей сприятиме зниженню існуючого рівня напруження між сторонами збройного конфлікту та його подальшому вирішенню політико-дипломатичним шляхом.

Влада Сирії звинувачення у використанні хімічної зброї відкинула, проте на Заході відкрито заговорили про можливе втручання в сирійський конфлікт.
16 вересня, експерти ООН заявили про наявність у них доказів використання хімічної зброї в Сирії 21 серпня.
XS
SM
MD
LG