Доступність посилання

ТОП новини

Навіщо опозиції Марков із «русского мира»? (Огляд преси)


Київ – Ще тиждень тому не дуже відомий у масштабах України одеський депутат-регіонал Ігор Марков раптово став ньюсмейкером тижня. Чи хотів він сам такої слави? І що тепер буде з цим народний депутатом, якого, незважаючи на його безапеляційно проросійські настрої крайнього спрямування, підтримала українська опозиція й особисто Юлія Тимошенко? Про це розмірковує дописувач газети «День». Він, зокрема, вважає, що коли опозиція мислить собі пряму підтримку Маркова як хитрий політичний хід, то вона перехитрить сама себе. Політолог нагадує, що «умовні «марковці» – це навіть не Медведчук з його компанією афільованих експертів, які розумно розповідають про економічні переваги Митного союзу, це чистий, бездомішковий «русский мир» з ухилом у мракобісне православ’я, це заперечення територіальної цілісності України, це теза про «один народ» і одну державу в результаті (а навіть не про братські народи). І якщо з такими людьми опозиція – нехай і через тактичні цілі – хоче дружити і мріє з їхньою допомогою повалити Януковича, то така опозиція приречена», переконує дописувач «Дня».

У Партії регіонів вирішили захиститися від дострокового припинення повноважень у суді. Як інформує «Комерсант Україна», регіонали почали роботу над відповідними поправки до закону «Про вибори народних депутатів» і планують завершити процедуру вже на початку жовтня. В опозиції не підтримали ініціативу колег, пояснивши, що спочатку «слід змінити владу, яка не дотримується законів». Стаття називається «Депутати не терплять позбавлень».

Тепер міліція стане ближче до народу, принаймні, тій його частині, у якої є
доступ до інтернету. Як інформує газета «Сегодня», у мережі запрацювала нова інтерактивна система «Дільничний інспектор України», завдяки якій кожен може дізнатися прізвище свого дільничного, його робочий і мобільний телефони. Прямо в мережі люди зможуть і повідомити про правопорушення. Потім можна буде контролювати, як розслідується справа: інформація про його статус буде постійно оновлюватися. Не всі дільничні інспектори схвально до цього поставилися, бо вважають, що їх контролює і так забагато інстанцій.

Хочуть збільшити контроль урядовці і за роботою благодійних організацій, через які, нібито нині відмиваються чималі гроші. Чиновники запропонували нотаріально завіряти всі угоди про пожертвування на суму понад 850 гривень. Це, на думку Мінюсту, допоможе відстежити, звідки приходять гроші і на що вони йдуть. Незгодні з урядовцями керівники благодійних організацій, які вважають, що такий законопроект може серйозно вдарити і по тим організаціям, які насправді займаються благодійністю. Докладніше про це розповідає газета «Сегодня» у матеріалі «Пожертви завірить нотаріус».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG