Доступність посилання

ТОП новини

Відеостеження за Тимошенко не ведеться – пенітенціарна служба


Державна пенітенціарна служба спростувала заяву колишнього премʼєра Юлії Тимошенко про те, що у лікарні за нею постійно стежать.

«У приміщенні, де тримається засуджена, немає жодної відеокамери, у тому числі прихованих камер та «засобів нічного бачення». Відповідно, відеонагляд за Юлією Тимошенко та іншими засудженими жінками (що перебувають на лікуванні) не ведеться», – йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У пенітенціарній службі також виступили зі спростуванням заяви Тимошенко про те, що її охорону постійно забезпечують близько сотні людей. «Персонал лікарні та працівники Качанівської колонії до палати засудженої заходять інколи та лише за необхідності. Варта з числа співробітників виправної колонії здійснює лише охорону блоку, де утримуються засуджені, і це всього дві особи», – йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Раніше в інтервʼю «Українській правді» Юлія Тимошенко розповіла, що її речі щоденно обшукують, а сусідку по палаті щоранку викликають на «профілактичну розмову». «Я ніколи не залишаюся сама. Мене постійно охороняють приблизно до сотні людей. Десяток знаходиться безпосередньо біля мене», – зазначила колишній премʼєр.
XS
SM
MD
LG