Доступність посилання

ТОП новини

Зони вільної торгівлі на Сході та Заході не суперечать одна одній – Кожара


Леонід Кожара
Леонід Кожара
Зони вільної торгівлі, які Україна створює зі своїми східними та західними сусідами, не суперечитимуть одна одній. Про це заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара.

«Існують десятки зон вільної торгівлі у світі, які одна одній не суперечать. На сьогодні ми не вбачаємо політичних та економічних причин для того, щоб у разі дії ЗВТ на Сході та на Заході виникало протиріччя між ними», – сказав дипломат.

Окрім того, за словами Кожари, МЗС проводитиме інформування населення і зокрема товаровиробників про реформи, які розпочнуться після підписання угоди про асоціацію з ЄС.

На думку міністра, українське суспільство і товаровиробники поки не розуміють, для чого проводять ті чи інші реформи у рамках переговорів щодо вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Кабінет міністрів сьогодні ухвалив проект угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський раніше зазначав, що немає підстав говорити про можливий зрив підписання угоди про асоціацію як із боку Європейського Союзу, так і з боку України на саміті у Вільнюсі.
XS
SM
MD
LG