Доступність посилання

ТОП новини

Чому з сайту Верховної Ради зник проект бюджету? (Огляд преси)


Київ – Представники Партії регіонів запропонували Верховній Раді знизити із 32 до 15 осіб мінімальний поріг, необхідний для формування депутатської групи. Якщо законопроект буде ухвалений, це дозволить народним депутатам створити мінімум дві групи з правами депутатської фракції. Представники опозиції кажуть, що ініціатива регіоналів спрямована на розкол парламенту і створення фракції «тушок», підконтрольної адміністрації президента. Про це розповідає «Комерсант Україна» у статті «Кожен за себе».

На думку Антимонопольного комітету, найбільші гравці роздрібного ринку змогли піти на картельну змову з метою отримання більших прибутків. Як інформує «Комерсант Україна», 18 найбільших мереж змогли погоджувати цінову політику і домоглися підвищення роздрібних цін у своїх магазинах на 20-35%. Загальна сума штрафів для мереж може досягти 10 мільярдів гривень. Однак в Антимонопольному комітеті готові обмежитися меншими санкціями, якщо рітейлери визнають свою провину. Втім, навіть у такому випадку компанії не збираються здаватися без бою.

Газета «День» з’ясовувала, чому з сайту парламенту зник проект бюджету на 2014 рік відразу після реєстрації.Експерт газети переконує, що уряд не хоче вести дискусію з депутатами, бо не готовий торгуватися з політичними фракціями. Відтак розробники діють за принципом «чим менше часу буде документ у Раді, тим менше депутати на нього наговорять». Крім того, це, на думку політолога, перший державний бюджет, який формується в умовах економічної рецесії і спаду промислового виробництва основних українських галузей. За таких умов говорити про зростання доходів у бюджет непросто. Однак апетити в основних економічних гравців залишаються такими ж, як і були. Чим менший бюджетний пиріг, тим більше боротьби за нього, в першу чергу, зі сторони лобістських бізнес-структур. Тому навколо держбюджету і його витратної частини буде серйозна боротьба. Стаття називається «Що приховує Кабмін?».

З кожним роком із держбюджету виділяються дедалі більші суми на фінансування українського кінематографу, констатує газета «Голос України». Однак, на думку експерта видання, кіно все одно немає. Бо навіть коли його знімають найкращі митці, то вони не можуть донести його до екранів. Експерт вважає, що український фільм, навіть якщо й виходить, то або зовсім не має прокатної історії, або має обмежену. Бо він все одно малобюджетний, мало розрекламований. І українці просто не знають про ті понад 80 фільмів, які перебувають нині у виробництві.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG