Доступність посилання

ТОП новини

Фюле: компроміс у справі Тимошенко досягнуть у її інтересах


Штефан Фюле
Штефан Фюле
Єврокомісар із питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляє, що учасники місії Європарламенту Пат Кокс та Олександр Кваснєвський інформують Юлію Тимошенко про всі переговори щодо її питання.

«Від самого початку роботи місії Пат Кокс і Олександр Кваснєвський консультуються з Юлією Тимошенко, інформують її про всі переговори. Це, я вважаю, свідчить, що проблема (політично мотивованого правосуддя – ред.) не вирішуватиметься за рахунок колишнього премʼєра. Навпаки: рішення значною мірою буде ухвалене в її інтересах. Жодний інший варіант просто не буде схвалений Коксом і Кваснвським», – наголосив Фюле в інтервʼю газеті «Комерсант-Україна».

У відповідь на прохання журналіста прокоментувати можливий сценарій виїзду Тимошенко на лікування за кордон без політичної реабілітації єврокомісар зазначив: «Не можу навіть уявити і не допускаю того, що ЄС чи його представники стануть учасниками такої оборудки, яка дозволила б Юлії Тимошенко виїхати за кордон для отримання медичної допомоги, і, водночас, попередила б її повернення на батьківщину, в Україну, після завершення лікування».

Аналізуючи досягнення України перед самітом «Східного партнерства», єврокомісар наголосив, що країні вдалося досягнути прогресу у питаннях реформування виборчого законодавства та прокуратури.

«У рамках місії Кокса-Кваснєвського досі триває дискусія про шляхи вирішення проблеми політично мотивованого правосуддя і про те, як попередити повторення цих випадків. Але навіть у цій сфері я відчуваю, що сторони мають згоду щодо того, як діяти у час, що залишився», – додав Фюле.
XS
SM
MD
LG