Доступність посилання

ТОП новини

Обсяги валютних резервів України – 22 мільярди доларів – Уманський


Колишній міністр фінансів Ігор Уманський про фінансову ситуацію у країні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:01 0:00

Ігор Уманський про фінансову ситуацію у країні

Колишній очільник Міністерства фінансів України Ігор Уманський заявляє, що наразі валютні резерви України складають трохи більше 22 мільярдів доларів. Про це він повідомив в інтервʼю Радіо Свобода.

«Зараз валютних резервів – трохи більше ніж 22 мільярди доларів. Із них левова частина сформована не в валюті, а в цінних паперах. Приблизно 1,8 мільярда – це золото», – розповів він.

«Безумовно, необхідно дивитися на баланс, у який спосіб уряд і держава в цілому веде, скажімо, свої платіжні зобовʼязання. Перші півроку Україна активно скорочувала імпорт, в першу чергу, за рахунок недозакупівлі російського газу. З одного боку, це дозволило дещо вирівняти платіжний баланс, з другого – переклала проблеми на осінь», – зазначив колишній в.о. міністра.

«Чому? Бо газ необхідно буде закуповувати, необхідно буде проходити і самим зимовий період, і забезпечувати зобовʼязання по транспортній роботі», – додав Уманський.

За його словами, як наслідок – ті обсяги, які були недозакуплені у перше півріччя, необхідно буде закуповувати зараз. «Додаткових чи вільних коштів у «Нафтогазу» для цього, на жаль, немає, тому без допомоги уряду та Національного банку зробити це буде неможливо», – зазначив він.
XS
SM
MD
LG