Доступність посилання

ТОП новини

В Україні з’явилася «військова служба за призовом в особливий період» – закон


Верховна Рада уточнила норми закону про військовий обов’язок і військову службу та запровадила новий вид служби – військова служба за призовом в особливий період. За відповідний закон про внесення змін до закону Про військовий обов’язок і військову службу» проголосували в четвер 348 народних депутатів із 380, що зареєструвалися в залі.

Закон, зокрема, встановлює, що військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом, звільняються із служби достроково у разі, якщо це військовослужбовці строкової військової служби; за станом здоров’я – на підставі висновку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби; за сімейними обставинами – у разі виникнення у них права на відстрочення в результаті зміни сімейних обставин, а також у разі виникнення обставин, передбачених законодавством; у зв'язку набиранням законної сили обвинувальним вироком і призначенням покарання у вигляді позбавлення волі.

Згідно із законом встановлюється, що у разі настання особливого періоду для військовослужбовців, у яких закінчився строк військової служби, встановлений законодавством, військова служба продовжується понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації.

Також встановлюється, що у разі настання особливого періоду з військової служби звільняються військовослужбовці-жінки, які мають дітей віком до 16 років, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу, а також військовослужбовці, визнані за станом здоров'я непридатними до військової служби зі зняттям із військового обліку.
XS
SM
MD
LG