Доступність посилання

ТОП новини

Робота з повернення Roshen на російський ринок не рухається – Онищенко


Україна зволікає з наданням документації, необхідної для повернення кондитерської продукції корпорації Roshen на ринок Росії, повідомив голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко.

«Поки що нам не надали повного обсягу документації, яка нам необхідна, – це чотири заводи, на яких ми маємо провести документальну перевірку, а потім поїхати подивитися технологію», – сказав він журналістам у Москві.

За словами Онищенка, представники Росспоживнагляду мають також відвідати 5 українських лабораторій, які відповідатимуть за постачання до Росії якісної продукції.

«Поки що ця робота не рухається. Наразі ми лише читаємо заяви, дуже пафосні заяви виробників цієї продукції про перемогу над Росією. Однак вони не мають змістовного характеру, але як літературний твір ми їх високо цінуємо. Вони сповнені патріотизму, незалежності і бажання, щоб навіть тінь якогось імперського тиску не падала», – зазначив він.

Від кінця липня ввезення до Росії кондитерських виробів Roshen заборонене після того, як Росспоживнагляд відібрав у торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості. Roshen заявляє, що зацікавлена у швидкому врегулюванні ситуації й готова прийняти на будь-яку з українських фабрик інспекцію контролюючого органу Росії з перевіркою.
XS
SM
MD
LG