Доступність посилання

ТОП новини

Україні треба вирішити питання вступу до Митного союзу на референдумі – Глазьєв


Україні слід вирішити питання приєднання чи неприєднання до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану на референдумі. Про це під час виступу в рамках зустрічі Ялтинської європейської стратегії заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв.

За словами російського політика, спроби зірвати такий референдум не відповідають стандартам європейської демократії. «Чому Європейська партія забороняє референдум через суд? Якщо так впевнені, навіщо залякуєте депутатів, які хочуть подати подання до Конституційного суду? Це демократія по-європейськи?» – заявив Глазьєв.

Коментуючи слова одного з учасників заходу, народного депутата Петра Порошенка про соцопитування, які вперше засвідчили, що євроінтеграційні прагнення поділяють понад 50% респондентів, а кількість прихильників МС впала до менше ніж 30%, Глазьєв висловив сумніви в їхній коректності. «Якщо так впевнені, давайте проведемо референдум. Запитаємо в народу України, якого вибору він бажає», – наголосив радник президента Володимира Путіна.

Сергій Глазьєв зазначив, що обʼїздив Луганськ, Донецьк, Харків, Крим і знає «зовсім іншу Україну», ніж та, що зібралася цього дня в Лівадійському палаці, де триває Ялтинська щорічна зустріч.




XS
SM
MD
LG