Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України засудило теракт у Кенії, в якому загинуло близько 60 осіб


МЗС України засудило теракт у Кенії

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує терористичний акт, скоєний бойовиками сомалійської екстремістської організації «Аш-Шабаб» у торговельному центрі в місті Найробі (Республіка Кенія) 21 вересня.

«Україна засуджує тероризм в усіх його проявах і виступає за викорінення цього ганебного явища. Міністерство закордонних справ України вважає, що цей терористичний акт укотре засвідчив необхідність активізації та консолідації зусиль світової спільноти у боротьбі з міжнародним тероризмом», – зазначається в заяві МЗС України, оприлюдненій у неділю.

Також у зовнішньополітичному відомстві України висловили співчуття рідним і близьким загиблих і побажання якнайшвидшого одужання пораненим.

У суботу члени сомалійського угрупування «Аль-Шабаб» улаштували в торговому центрі справжню бійню, унаслідок якої загинули 59 людей.

Серед жертв атаки – громадяни Франції, Канади, Китаю та Індії, а також родичі президента Кенії Ухуру Кеніати й відомий в Африці поет із Гани Кофі Авунор.

У свою чергу глава МЗС Великої Британії Вільям Гейг не виключив, що серед постраждалих унаслідок теракту могли бути і британці.

Поранено близько 200 людей.

Наразі операція зі звільнення заручників триває.
Кенійські військовослужбовці в районі торгового центру, в якому бойовики захопили заручників
Кенійські військовослужбовці в районі торгового центру, в якому бойовики захопили заручників

Раніше представники «Аль-Шабабу» повідомили, що атака на один із найфешенебельніших торговельних центрів столиці Кенії Westgate була відповіддю на присутність кенійських військових у Сомалі.
XS
SM
MD
LG