Доступність посилання

ТОП новини

Азаров «засмутив» російських експертів, які прогнозують Україні дефолт


Микола Азаров
Микола Азаров
Україні не загрожує дефолт, а гривня збереже стабільність, запевняє прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Що найдивніше – внутрішні експерти ці ризики не перебільшують і вважають їх мінімальними, зате зовнішні експерти, особливо останнім часом російські так звані експерти, активізувалися. І мені на стіл кілька таких висловлювань поклали: що Україні загрожує дефолт, послаблення. Але я можу трішки засмутити цих експертів російських – нічого не обвалиться, нічого не розвалиться», – сказав він в інтерв’ю російському телеканалу «Россия 24».

Азаров запевнив, що влада України проводитиме зважену фінансову політику, і стабільність національної валюти буде забезпечено.

За словами прем’єра, громадяни не реагують гостро на такі експертні оцінки й не кидаються в обмінні пункти. «Досвід їх (українців) навчив, що окрім втрат для себе нічого не відбувається, і треба навчиться вірити своєму уряду», – сказав Азаров.

Російський банк «Сбербанк Росії» оприлюднив раніше цього місяця аналітичний огляд, в якому заявив, що, за результатами червня цього року, в Україні відзначається ймовірність валютної кризи протягом наступних 12 місяців у 82%. Як мовиться в аналітичному огляді Центру макроекономічних досліджень цього банку, який цитували ЗМІ, зростання такої ймовірності триватиме й далі і протягом 2015 року впритул наблизиться до ста відсотків.

Згодом радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив: якщо Україна зараз не збалансує свою фінансову систему, то на неї чекає дефолт, він може статися через 2-3 місяці або через півроку.
XS
SM
MD
LG