Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не відмовлялася їхати на суд і має свідків – захист


Суд у справі ЄЕСУ перенесли на місяць
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00
Колишній прем’єр Юлія Тимошенко не відмовлялася від участі у судовому засіданні в справі про фінансові зловживання корпорації ЄЕСУ, яке сьогодні відбувалося в приміщені харківського апеляційного суду. Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», про це заявив її захисник Сергій Власенко.

З посиланням на слова Тимошенко Власенко повідомив, що «сьогодні, о 7.45, у палату лікарні «Укрзалізниця», де перебуває Юлія Тимошенко, зайшов керівник Качанівської колонії Ігор Колпащиков, один, без конвоя, а потім залишив палату під приводом того, що йому необхідно надати розпорядження і не повернувся».

Захисник наголосив, що вже із ЗМІ Юлія Тимошенко дізналася про свою начебто відмову брати участь у суді.

Власенко наголосив, що «Юлія Тимошенко не відмовлялася від доставки до приміщення апеляційного суду, де відбувалося слухання про так звані «усні вказівки».

«Юлія Володимирівна наголосила, що тюремники знову розповсюджують відверту неправду», – заявив Власенко.

Посилаючись на слова Юлії Тимошенко, захисник заявив, що «цим подіям було багато свідків і вони можуть це підтвердити».

Водночас держобвинувач Вікторія Калита заявила, що захист екс-прем’єра продовжує дотримуватися лінії ухилення від відкритого судового розгляду в справі ЄЕСУ.

За її словами, захист, вимагаючи розглянути клопотання Тимошенко про закриття справи у зв’язку з відсутністю складу злочину, робить «заяви на публіку».

«Неодноразово заявлялися клопотання про закриття кримінальної справи за реабілітуючими обставинами, на публіку давалася оцінка доказам у цій кримінальній справі, чого не можна робити, згідно з законом. Але реального бажання захисту досліджувати докази в судовому засіданні, як цього вимагає закон, ми досі не бачимо», – сказала Калита.

За її словами, для прогресу в розгляді справи ЄЕСУ потрібна явка до суду Тимошенко. «Вона, як ми бачимо, демонструє подвійні стандарти. Вона говорить одне, а демонструє зовсім інше, й у судовому засіданні її досі немає», – наголосила прокурор.

Вона також зауважила, що наразі держобвинувачення вважає за краще утриматися від примусової доставки підсудної, щоб «не давати стороні захисту говорити про використання якого-небудь примусу або тортур».

Сьогодні вранці відбулося чергове засідання у справі ЄЕСУ. Начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков заявив, що Тимошенко відмовилася брати участь у судовому засіданні. Розгляд справи перенесли на 25 жовтня.
XS
SM
MD
LG